Propers esdeveniments

Notícies/Plaça del Nord, 14, dijous, 19 de maig de 2022

Xerrada: La sexualitat en l'adolescència

Torna l'Escola de Famílies amb un tema ben rellevant: Com afrontar l'educació sexual amb preadolescents i adolescents?

Xerrada: La sexualitat en l'adolescència

Atenció famílies!

Si teniu un/a adolescent a casa o algú a punt d'entrar en aquesta etapa, aquesta xerrada us interessa!

Torna l'Escola de Famílies de l'AFA La Salle Gràcia amb un tema ben rellevant: Com afrontar l'educació sexual amb preadolescents i adolescents?

I és que l'adolescència és una època plena de canvis i incerteses... fins i tot per a les famílies!

L'etapa adolescent no només és plena de canvis físics, psicològics i emocionals, sinó que també canvia la relació amb mares, pares i altres adults de referència. Nois i noies s'endinsen en una etapa plena d'incerteses i, alhora, comencen a posar una mica de distància amb la família. De vegades, mares i pares no sabem com acompanyar tots aquests canvis. La comunicació es fa més difícil i costa afrontar alguns temes... com ara el de la sexualitat.

Durant l'adolescència, els i les joves s'inicien en les relacions sexo-afectives que, malauradament, acostumen a estar plenes de mites i fantasies... Com ho fem perquè estableixin relacions de bon tracte? Com explicar-los què és el sexe? Com podem fer-ho perquè assumeixin els riscos i les responsabilitats de la seva vida sexual? Com parlar perquè t'escoltin, i com escoltar perquè et parlin?

En aquesta xerrada, trencarem amb els mites més comuns envers la sexualitat i donarem pautes i recursos educatius per l'abordatge de l'educació sexual amb preadolescents i adolescents.

A càrrec de Marta Hernando, educadora social, sexual i menstrual, membre de Sexducacion, una associació sense ànim de lucre dedicada a la formació i l'assessorament sexològic amb l'objectiu de treballar les sexualitats i les seves diversitats, la coeducació i la prevenció de violències sexistes, tant a través de xerrades i tallers, com en consulta individual.

Informació important:

  • Xerrada adreçada a famílies de primària, ESO i batxillerat
  • Quan: Dijous, 19 de maig, a les 20:030 h
  • On: Aula 203 (2a planta)
  • Inscripcions: Ompliu el formulari que trobareu en aquest enllaç.
  • Més informació: escoladefamilies.ampalsg@gmail.com
  • Preu:
    • Famílies sòcies de l’AFA: Gratuït
    • Famílies no sòcies de l’AFA: 1 €