Propers esdeveniments

Activitats solidàries/Plaça del Nord, diumenge, 18 de febrer de 2018

Participa a la 5a Passejada en Roda Petita 2018

El proper diumenge 18 de febrer, La Salle Gràcia i l'Associació Catalana Síndrome X Fràgil organitzen la 5a Passejada en roda petita pels carrers de Gràcia.

Participa a la 5a Passejada en Roda Petita 2018

Un any més, l’escola La Salle Gràcia, compromesa l’educació de persones responsables, solidàries i justes, s’uneix amb l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil.

La Entitat que treballa des del 1995 amb la finalitat de donar acollida a les famílies diagnosticades, per una bona causa: l’organització de la 5a Passejada en roda petita 2018, emmarcada dins els actes de commemoració del Dia Internacional de les Malalties Minoritàries.

La trobada començarà a les 11.00 h al Col·legi La Salle de Gràcia (Plaça del Nord, 14) i acabarà sobre les 13.00 h. Es farà un recorregut de 3,5 km pels carrers de Gràcia amb qualsevol vehicle de roda petita: bicicletes, patins, patinets, monopatins… L’activitat està oberta a tothom i es preveu agrupar més de 300 participants en un ambient familiar amb mares, pares, fills/es, germans/es i amics/es.

Els objectius de la jornada són:

  1. Donar a conèixer la realitat d’aquesta malaltia, com a preàmbul al Dia Internacional de les malalties poc freqüents que es celebra el 28 de febrer.
  2. Recaptar fons per als programes que desenvolupa l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil, d’atenció a les persones amb la síndrome, acompanyament a familiars i professionals.
  3. Promoure l’ús de vehicles no motoritzats en els nostres desplaçaments curts quotidians.
  4. Treballar amb els alumnes de l’escola en un nou projecte d’àmbit solidari per seguir treballant els valors.
  5. Incentivar la participació de famílies senceres que passin plegats el matí del diumenge compartint una activitat a l’aire lliure.

La primera edició va ser guardonada amb el Premi a la Millor Iniciativa Social dins el món de l’esport per l’Ajuntament de Barcelona durant els Premis Nit de l’Esport.

Les inscripcions costen a partir de 3€ i es poden fer en l'enllaç que us adjuntem.

La Síndrome X Fràgil és una afectació de caràcter genètic que pot provocar des de dificultats en l’aprenentatge fins a dèficits intel·lectuals. Difondre informació sobre aquesta malaltia minoritària és ajudar a obrir portes al coneixement i a la futura investigació, que seguirà avançant per donar una millor qualitat de vida als afectats.