Propers esdeveniments

Notícies/Els patis de les escoles de La Salle a Catalunya , divendres, 17 de novembre de 2017

El Pols Solidari: Guanyem un pols per la Justicia Social

El Pols Solidari: <i>Guanyem un pols per la Justicia Social</i>

La Fundació PROIDE es proposa guanyar un Pols per la Justícia Global

  • L’ONG de La Salle Catalunya fa participar al personal docent i no docent i alumnat dels 22 centres educatius en una activitat lúdica i esportiva.
  • PROIDE es proposa assumir un Rècord Guinness amb beneficis solidaris per a projectes educatius on hi actua PROIDE

El proper divendres 17 de novembre els patis de les escoles de La Salle a Catalunya seran plens d’infants, joves i adults amb un mateix objectiu: participar en el Pols Solidari, sota el lema Guanyem un pols per a la Justícia Global. Aquest gest simbòlic va acompanyat de les donacions que fan els alumnes per participar ( amb el donatiu que més li convingui) que faran possible projectes educatius que l’entitat realitza.

Els 25 anys de PROIDE són una efemèride realment important. Són molts anys treballant per fer possible molts canvis socials a partir de l’oportunitat que ofereix l’educació i especialment l’educació de qualitat. Aquest treball amb tants impactes personals i col·lectius al Sud, té uns responsables destacats que són les escoles de La Salle Catalunya. Sense elles, PROIDE no tindria el sentit que té, i gran part del que ha aconseguit no s’hagués ni tan sols pogut intentar.

  • Aquest acte vol demostrar que, tots i totes juntes, sumant esforços, podem combatre la desigualtat mitjançant la garantia del dret a l’educació.

El canvi tan sols és possible si plegats ens unim i treballem i exigim els drets de totes les persones i pobles.

Com ho farem?

L’alumnat de tota l’escola es desplaçarà a l’espai on es consideri fer “el Pols Solidari”; un acte extensiu a totes les etapes, des d’Infantil fins a Cicles Formatius. Després de realitzar-lo, a partir d’un xiulet inicial i final, les parelles es donaran la mà en sentit de respecte i de reconeixement de l’esforç de l’altre.

Simbòlicament per a PROIDE i per a La Salle, es tracta d’un reconeixement per tot el que cadascú, des de les nostres escoles, aporta i ha aportat en sentit de solidaritat i de justícia global.

El Pols pot dur-se entre alumnes de les mateixes classes/cursos o de diferent, reforçant així un missatge d’unió intergeneracional i d’igualtat entre totes les persones. Cada centre educatiu participarà en el Pols Solidari sota un dels lemes de l’esdeveniment com ara “Guanyem un pols pels Drets Humans” o “Guanyem-li el pols a les desigualtats de gènere”, amb l’objectiu de reforçar la visió i missió de l’entitat.

Tan sols un grup d’uns 100 alumnes per escola quedaran registrats per al Rècord Guinness. L’explicació té a veure amb les exigències creixents de certificació de Rècord Guinness, en funció del nombre de participants. De totes formes, a partir d’aquesta xifra que suggerim, el Rècord s’assolirà, superant amb escreix l’actual (1.450 persones). El centre educatiu és l’encarregat de decidir quin grup d’alumnes és el que durà a terme el Pols amb els requisits necessaris per a participar en el Rècord, i que per tant quedarà registrat.

Per promocionar el Pols Solidari, més de 25 personalitats del món de la música, l'esport, els mitjans de comunicació i altres disciplines han participat en un vídeo donant suport a la iniciativa: Jordi Basté, Espartac Peran, Àngels Bassas, Salvador Cardús, José Corbacho, Núria Feliu, Miquel Calçada o Quim Masferrer en són alguns exemples.