Propers esdeveniments

Projecte educatiu/Plaça de la Virreina, dimarts, 30 de gener de 2018

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I DE LA PAU (DENIP)

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I DE LA PAU (DENIP)

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau: L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

És una celebració de totes les escoles d'arreu de Catalunya, no només de La Salle, un dia important en mon de l'educació i pels seus alumnes. A l'escola aquest any el tema que tractarem són els CONFLICTES ARMATS que hi ha arreu del món i que avui dia segueixen causant tantes morts i exilis forçats. Volem abordar el conflicte i la seva resolució utilitzant l'analogia de la metamorfosi de la papallona. En primer lloc l'eruga (conflicte, guerra...) que damunt hi té dibuixat un tanc, ja que les rodes d'aquest reben el nom de l'insecte. Aquesta eruga representa el conflicte en si mateix, el problema. En segon lloc, la crisàlide, on s'interioritza el problema (discerniment, reflexió...); és un acte personal que necessitem fer davant cada problema.Finalment, la papallona (pau, alegria, tolerància...) que apareix després d'una evolució i que representa molt bé els valors humans que volem per a la nostra societat. Com un somni que voldríem fer realitat, una papallona que volem per a nosaltres. Com podreu observar, cada imatge va associada a algunes paraules en concret,i que trobareu a l'entrada de l'escola, feu -li un cop d'ull de ben segur que us agradarà.

Dit això i després els treball de cada etapa en relació als CONFLICTES ARMATS, tota l'escola en comunitat i conjunt anirem a la plaça de la Virreina per fer un acte, aproximadament de mitja hora o 45 minuts on cada etapa expressarà què és la Pau per ells. Des de la Pastoral, donarem algunes pautes i cada etapa ho treballarà prèviament perquè ho posem en comú el dia 30 de gener.

L'acte comptarà amb una primera benvinguda per part de la Pastoral, després una representació, el parlament del director de l'escola Joan Such i una cançó que cantarem i ballarem conjuntament.

Us hi esperem!