Próximos eventos

Pastoral/Auditori de La Salle Gràcia i Plaça de la Virreina, martes, 7 de febrero de 2017

Encesa solidària, Nadal 2016

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

La Salle Gràcia celebrarà, el dimarts 7 de febrer, una nova edició d’una de les iniciatives més esperades de l’any, l’Encesa Solidària, dirigida a recaptar fons per a un dels projectes educatius que la Fundació PROIDE desenvolupa entre les comunitats més desfavorides de l’Amèrica Central.

Encesa solidària, Nadal 2016

La celebració començarà a les 17:30h a l’Auditori de l’escola amb la presentació de la Fundació a càrrec del director de PROIDE, el David Ortiz, i del projecte en el que hi col·labora aquest any la Salle Gràcia, Poder estudiar de nou per canviar Guatemala.

L’acte continuarà amb l’actuació d’un cor vocal i d’una batucada de camí a la Plaça de la Virreina on hi hauran paradetes artesanals de la Fundació i es conclourà amb la tradicional encesa i exposició d’espelmes.

Qui es beneficiarà amb la nostra ajuda?

Enguany, la recaptació econòmica anirà destinada a enfortir el funcionament de l’Institut Ruk’u’x Na’oj, encarregat de garantir el dret a l’educació secundària per a la població adulta de la Zona Reyna, situada entre els municipis de Chicamán i Uspantán, a Guatemala.

Es tracta d’una població, en la seva majoria indígena, sotmesa a condicions de pobresa extrema i exclusió social respecte als serveis públics, motiu pel qual no va poder estudiar durant la seva infantesa i joventut.

Aquestes experiències, han fet que PROIDE doni suport a l’Institut per aconseguir enfortir el seu objectiu: que 150 joves tinguin l’oportunitat de cursar l’educació secundària que els hi va ser negada durant l’adolescència.

Amb aquesta iniciativa aconseguirem

  • Contribuir al compliment del dret a una educació de qualitat i pertinença cultural de la població indígena a Guatemala.
  • Millorar l’accés a l’educació formal secundària de qualitat i pertinença cultural per a la població de la Zona Reyna.
  • Dotar als alumnes de l’Institut dels materials educatius necessaris.

Aquest projecte serà realitzat a partir del mes de gener de 2017, i té un cost total de 20.743,58€.

La Salle Gràcia convida a tothom qui es vulgui sumar a aquesta fita marcada per la solidaritat com a teló de fons.

Les grans oportunitats per ajudar als altres poques vegades apareixen, però les petites ens envolten tots els dies.
Sally Koch