Noticias

Ciclos formativos/Miércoles, 23 de septiembre de 2020

Comença el curs a Cicles Formatius de Grau Superior

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Donem la benvinguda al curs 2020-2021 a tot el nostre alumnat de cicles formatius!

Comença el curs a Cicles Formatius de Grau Superior

Després de més de sis mesos de classes a distància, avui, dia 23 de setembre, l'alumnat de tots els Cicles Formatius de Grau Superior de La Salle Gràcia ha tornat a omplir les aules del quart pis.

Iniciem un curs que, sens dubte, tindrà unes característiques especials, ja que les circumstàncies demanen mesures excepcionals.

Ahir i abans-d'ahir van ser dies de presentacions, de posar-se al corrent del plantejament del curs, conèixer el professorat i el grup, i prendre nota de les mesures de seguretat i convivència. Per tal d'evitar aglomeracions, vam dividir aquestes presentacions en dos dies i vam organitzar dos grups d'assistència entre l'alumnat.

Aquest matí hem començat les classes regulars, en les quals la quotidianitat també s'ha adaptat a les normes i recomanacions dels departaments de Salut i Educació:

Tots els cursos es faran de manera semipresencial: cada dia, mig grup vindrà al centre i l'altre mig seguirà les classes des de casa per videoconferència. S'han establert torns rotatoris d'assistència per garantir que tot l'alumnat tingui el mateix nombre d'hores presencials i a distància.

Aquest sistema d'assignació de dies alternatius amb grups reduïts és el recomanat per experts educatius, ja que evita les absències prolongades, que poden derivar en un abandonament prematur dels estudis. Tenir un contacte continu dóna una sensació de normalitat i, per tant, d'estabilitat. Els experts en Salut també recomanen aquest model, ja que permet un distanciament adequat entre alumnes de la mateixa aula (grup estable).

A més a més, el centre ha elaborat un protocol per vetllar per la salut de tots i totes:

  • Es prendrà la temperatura a tot l'alumnat abans de començar les classes del dia.
  • Hem habilitat dispensadors de gel hidroalcohòlic a cada classe que s'hauran de fer servir cada cop que entrem o sortim.
  • Passadissos, escales i espais comuns estan senyalitzats per tal d'assegurar una circulació sense aglomeracions.

Amb aquestes mesures, garantim que el curs es desenvolupi d'una manera fluida i segura per a tothom.

Començar un curs nou sempre és emocionant: representa un full en blanc, tant per l'alumnat com pel professorat. A La Salle Gràcia ens omple d'alegria poder acompanyar una nova generació cap al seu futur professional!