Noticias

La Escuela/Viernes, 29 de enero de 2021

Celebrem el Dia Escolar per la No-Violència i la Pau

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Demà és el Dia Escolar per la No-Violència i la Pau, i com cada any, La Salle Gràcia se'n fa ressò.

Celebrem el Dia Escolar per la No-Violència i la Pau

Enguany, dediquem el dia a reflexionar sobre diversos tipus de violència quotidiana i sobre què podem fer per a construir un entorn de pau al nostre voltant. La manera en què ens comuniquem, convivim i construïm el nostre dia a dia són eines molt poderoses per a lluitar contra certs tipus de violència quotidiana!

Cada etapa ha fet activitats de reflexió i celebració de la pau adaptades a la seva edat:

A educació infantil i primària han començat a plantejar-se què és això de les violències masclistes, i sobre com comportar-nos de manera igualitària. Després, han après quin és el símbol de la pau i han fet una activitat per a expressar què representa la pau per a cadascun d'ells.

A ESO i batxillerat, han fet una reflexió sobre els diversos tipus de violència que coneixen, presencien i fins i tot han patit alguna vegada. Han portat a debat què és exactament la violència, com detectar-ne els casos subtils i si creuen possible construir un món totalment lliure de tota classe de violència.

En el cas de Cicles Formatius, l'alumnat ha treballat els tipus de violència que es poden donar en els seus futurs entorns laborals i han reflexionat sobre quines eines tenen per evitar-la. Per exemple: Quin paper té l'arquitectura en un conflicte armat? Quines implicacions ètiques pot implicar treballar com a programador/a en empreses que no segueixen el teu codi moral? Com construir un entorn de comunicació segura per a algú que ve d'una situació de violència extrema?

És necessari conèixer i tenir eines per a poder fer front a una situació de violència quan ens la trobem davant. Només així podrem anar construint un futur respectuós, amigable i ple de pau. És per aquest motiu que el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau és un dia important, perquè ens dóna l'oportunitat de reforçar la base sobre la qual construïm dia rere dia, una educació per a la pau.