Noticias

ESO/Jueves, 11 de febrero de 2021

4t d'ESO celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Nois i noies treballen la importància de tenir referents que ens obrin portes i camins a seguir.

4t d'ESO celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

Si pensem en dones importants per a nosaltres, segur que ens venen al cap molts noms: mares, àvies, amigues, celebritats... dones fortes que tenen un impacte en les nostres vides i que ens obren camins nous.

Però... i si pensem en dones científiques? En coneixem alguna?

Avui és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, i per a treballar-ho, la Fundació InteRed ens ha portat una activitat de reflexió i aprenentatge sobre aquest tema:

Emmarcat dins del Projecte d'Aprenentatge-Servei, la classe de 4t d'ESO ha fet un treball de buscar els seus referents femenins: quines dones tenim com a model? Quines dones ens mostren valors, capacitats i camins de vida que ens fan voler ser com elles? Després, han buscat exemples de dones científiques que han contribuït de manera significativa en el món de la ciència... i de les que no en sabien res!

El dia d'avui té l'objectiu de promoure la participació de les dones i les nenes en l'educació i el treball científic i d'eliminar qualsevol tipus de discriminació en aquest camp. I un dels punts importants per evitar discriminacions és presentar el camí de la ciència com una opció real per a les nenes i noies que busquen una professió: ens calen referents previs i reivindicar la figura de grans científiques que han estat una mica oblidades.

Tenir referents en qui emmirallar-nos ens obre portes, i ens ajuda a marcar-nos objectius!