El projecte entra dins del marc de treball dels 17 punts de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

L'any 2015, l'Assemblea de les Nacions Unides va aprovar l'agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, que configura un full de ruta d'actuació per a assolir un desenvolupament mundial sostenible.
L'agenda consta de 17 punts que parlen sobre ecologia, educació, salut, igualtat i desenvolupament.
Dins de l'assignatura de Física i Química de 2n d'ESO, nois i noies estan treballant el punt 12, que és el que parla d'establir models de producció i consum més responsables amb el medi ambient. En concret, han treballat els tipus de residus que generem i la norma de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar).

Per grups, nois i noies han fet una feina de recerca d'informació sobre els sis tipus de residus que més generem els humans: paper, plàstic, vidre, piles, orgànic i rebuig. Han investigat sobre quins efectes té cada tipus de residu en el medi ambient tant a l'hora de produir-lo com de llençar-lo, i han buscat la millor manera de reciclar-lo.
Després, han fet una presentació oral davant dels seus companys i companyes per explicar el que han descobert, i han elaborat un pòster resumint la informació més important.
Finalment, han gravat diversos vídeos per encoratjar la societat a reciclar correctament.
I és que, tal com diuen en el vídeo sobre reciclar plàstic: està a les nostres mans! Nosaltres tenim el poder de fer d'aquest planeta un lloc que pugui sostenir vida durant molts anys més!
L'educació multidisciplinària, experiencial i connectada amb el món no només genera consciència sobre les necessitats mundials, sinó que també treballa les capacitats que faran possible construir un futur ple de possibilitats.