Noticias

La Escuela/Lunes, 31 de enero de 2022

Celebrem el Dia Escolar per la No-Violència i la Pau

Este contenido no tiene traducción al castellano. Se muestra a continuación la versión en catalán.

Enguany hem dedicat el DENIP a reflexionar sobre com la sostenibilitat i la cura del medi ambient estan relacionades amb una cultura de pau.

Celebrem el Dia Escolar per la No-Violència i la Pau

El Dia Escolar per la No-violència i la Pau és un dia important a La Salle Gràcia.

Aquest dia se celebra cada 30 de gener en commemoració de l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, i el seu objectiu principal és reflexionar sobre com podem contribuir a construir una societat de pau a través de l'educació.

Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d'arreu del món organitzen diferents activitats per reflexionar sobre el tipus de món que volem crear i difondre els valors de la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Aquest any, a La Salle Gràcia, hem volgut dedicar el dia a un tipus de violència i desigualtat que sovint ens passa per alt: Sabíeu que, actualment, molts dels conflictes bèl·lics del món són a causa dels recursos naturals? La lluita pel control i explotació d'aquests recursos sol anar acompanyada de vulneracions dels drets dels pobles, contaminació, i un augment de les diferències econòmiques entre rics i pobres.

A l'escola, doncs, hem fet activitats a totes les etapes (des d'Educació Infantil fins a Cicles Formatius) per a reflexionar sobre com la sostenibilitat i la cura del medi ambient estan relacionades amb una cultura de pau. També hem pensat en quines accions podem fer nosaltres per a ajudar el medi ambient i contribuir a crear un futur sostenible i pacífic: amb accions com el reciclatge, el consum responsable i conscient o la conscienciació podem posar el nostre granet de sorra per a un món més amable.

Per acabar, entre tots hem anat vestint de fulles un arbre que, a mesura que ha anat passant el dia, cada cop estava més ufanós!

Construir un futur comú, inclusiu i respectuós també vol dir construir un món més sostenible.

Feliç Dia Escolar de la No-violència i la Pau!